Lapsen katse

Lapsen luominen on ainutlaatuista. Hän jäsentää jatkuvasti ympäriltä aistittavaa maailmaa ja valmistaa siitä omia tulkintojaan, mielikuvitushahmoja, pukuja, ajatuksia. Lapsella ei ole tarvetta rajata tekojaan otsikoiden alle, vaan kivi on vauva, käpy hevonen ja viiva hiekassa on oiva koti.

Leikki on spontaania ja vaihtelee ikäkausien mukaan. Pienimmillä korostuvat aistien kautta oppiminen, kun vanhetessaan leikkiin yhdistyy mielikuvitusympäristöjä sekä rooleja. Leikillä otetaan vieras haltuun. Leikillä käsitellään ja käsitetään.

Käsien ulottuvilta löytyvät luonnonmateriaalit ja muu arkinen aineisto tarjoavat hurjasti mahdollisuuksia matkata mielikuvitusmaailmoissa. Lapsi on näppärä rakentamaan tarvittavaa välineistöä, puvustoa ja rekvisiittaa. Aikuisesta vähäpätöinen onkin ovi leikkiin, jos tälle suodaan mahdollisuus.

Käsityksiä toiminta kannustaa ihmettelemään ja valtaamaan tiloja leikille. Aikuisen iloksi jää tämän mahdollistaminen, kuraisista naamoista ja risaisista housunpolvista riemuitseminen.

Aurinkoinen Tulevaisuus ry